Lappland, Norrbotten, Västerbotten…

Jag älskar På spåret. Förut när Ingvar var programledare gillade jag det inte alls. Jag vet inte vad det är, men Ingvar är lite otäck. Förlåt Ingvar, men du är det. Kristian är bra och Fredrik är ännu bättre. Men Palten tycker de är lite för taskiga. Jag tycker de är roliga.

Lika roligt är det dock inte att titta på På spåret tillsammans med dr. Encyklopedi. Palten kan alla suspekta länder och städer som jag inte ens visste var länder och städer och jag kunde Rallybrudar. Jag vill inte vara oallmänbildad. Jag vill inte att min man ska kunna länder och städer som låter hittepå och jag kan b-filmer. B-filmer och andra filmer och tv-program. Om det är människor som är kända från b-filmer, andra filmer eller tv-program kanske jag också känner till dem, men inget mer. Inga kurrekurredutt-länder och inga presidenter eller kungar. Bara filmer och kändisar och vilka kändisar som legat med varandra.

Ett nyårslöfte i år skulle kunna vara att försöka bli lite mer allmänbildad. Jag kanske kan börja med att lära mig vad Sveriges landskap heter och var de ligger. Och nej, jag skojar inte nu. Jag kan det icke! Men om du har en replik från Vänner kan jag säga vilket avsnitt det kommer ifrån och vem som säger den. Det är kunskap man har nytta av. Eller?

Annonser
Det här inlägget postades i Navelskåderi. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lappland, Norrbotten, Västerbotten…

 1. Skolfröken skriver:

  Då blir det genast prov:

  ”I am wearing two belts!”
  ”Hi I’m Dorf, your date for the evening”
  ”In my defense, it was dark and he was a very pretty guy.
  ”There should be a Gold Man!”

  • mrspitepalt skriver:

   Nej, nu får jag prestationsångest! Och inser att jag överdrev mina kunskaper en smula.

   Den första är Joey, men jag minns inte när. Den andra är Chandler när de är på stranden i det lånade huset med sand på golvet. Den tredje tror jag också är Chandler, men jag minns inte vilket avsnitt. Den fjärde är Phoebe när hon undrar om det heter Gold Man eller Goldman.

 2. Skolfröken skriver:

  Den första är Gary Oldman som spottar på Joey du vet. De andra var helt rätt. Chandlers andra citat är när Ross skvallrar om att Chandler har kysst en kille, efter att Chandler berättat om Ross och Space Mountain. Här: http://www.youtube.com/watch?v=F5qzGhKOurc&feature=related (ett av mina favvoavsnitt)

 3. Evasleva skriver:

  Jag kan inte heller landskapet. Men det kan inte min man heller. Så jag behöver inte skämmas lika mycket… 😉

  Låter jobbigt det där med söndagsångest. Det hade jag också igår efter julledigheten. och idag! Usch, jag vill vara hemma och mysa med mitt barn!

 4. Gunnel skriver:

  Var glad att du åtminstone kan repliker ur ”Vänner” avsnitt. Mina minneskunskaper sträcker sig till,f örutom det där med kändisar och vem som varit/är ihop med vem, att otäckt väl komma ihåg vad människor haft på sig och vid vilket tillfälle. Heeeelt meningslös kunskap( eller snarare komihåg) men det sätter sig. Och vägrar lämna huvudet. Känns som om de hjärncellerna hellre kunde få suga i sig landskap eller fåglar eller blommor eller vad som….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s