Ingen riktig vuxen

Jag har alltid gillat att pyssla. Eller alltid ska jag väl inte säga, när jag var tonåring gillade jag mest att tjuvröka och vara svårmodig. Men innan och efter det har jag gillat det. När jag var student med oändligt mycket tid över (vilket säger ungefär lika mycket om lärarprogrammet som om mig som student) brukade jag pyssla framför TV:n, vilket fortfarande är en favoritsyssla.

Problemet är bara att jag inte har så där oändligt mycket tid över längre. Och börjar jag väl pyssla kommer det alltid någon unge sättande och vill vara med. Vilket ju och för sig kan vara trevligt, men man vill ju inte precis sitta i soffan och måla och limma på teakbordet med två fumliga barn.

Ett annat problem är att mycket pyssel blir ganska fult. Det är roligt att göra, men sen vill man helst att det ska försvinna. Handmålade skärbrädor som man ska hänga på väggen, drivvedskonst eller hoplimmade stentroll, det är inte riktigt min tekopp.

Så därför är jag extra nöjd över vårt senaste pyssel. Nämligen att måla stenar. Dels för att det går snabbt, och dels för att man kan göra hur många som helst. Men framför allt för att de behöver få en plats i hemmet. De har nämligen sin plats utanför hemmet. Närmare bestämt på farstutrappan.

Där fyller de två viktiga funktioner. Vara färgglada. Och vissa alla som går förbi att här bor det inga riktiga vuxna, utan här bor vi.

IMG_8566.JPG

Annonser
Det här inlägget postades i Navelskåderi, Pyssel. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ingen riktig vuxen

  1. Dr. Snuggles skriver:

    Vad fina! Det ska jag och S börja med! Måste bara hitta runda fina stenar.

  2. Karin skriver:

    Vad fina! Och grymt imponerande att du trots allt hinner med lite pyssel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s