Ekorrhjulet

Klockan ringer vid 6. Varje dag. Varannan dag lämna och stressa på ungar. Jobba, jobba, jobba. Svara på helknasiga mail från krävande föräldrar. Guidea elever genom ekonomiska kretslopp, personliga brev och ordklasser. Försöka råda och svara på svåra frågor om globalisering, krönikor och vad man ska göra om man har svalt det där locket till suddet på stiftpennan. Dricka kaffe. Stressa i sig lite lunch. Kopiera. Lägga ut saker på nätet. Länka. Skriva. Dokumentera. Läsa kunskapskrav. Läsa dem en gång till. Försöka förstå vad f-n skolverket tänkte på. Läsa kunskapskrav igen. Sucka. Åka hem. sitta i bilkö. Laga mat. Eller äta mat. Ställa in i diskmaskinen. Medla i bråk mellan en tvåring och en fyraåring. Trösta fyraåringen som blivit biten i ryggen. Trösta tvååringen som studsat ner från soffan, trots att jag sagt till honom artontusen gånger att inte studsa i soffan. Byta blöja. Borsta tänder. Lägga barn. Förhoppningsvis inte somna själv. Sitta en timme eller två framför TVn, och i bästa fall prata lite med Palten. Somna. Vakna av att Kotten inte kan sova i sitt rum eftersom han är mörkrädd och har drömt om monster/läskiga gubbar/troll. Somna om. Vakna av att Knytet krypt över och lagt sig i vår säng och ligger och stampar med sina hårda fötter i min rygg. Inte kunna somna om. Tänka att klockan är mitt i natten. Somna om bara för att vakna en minut senare när klockan ringer. Klockan sex. Varje dag.

Inte särskilt spännande. Men åtminstone ett försök att förklara varför jag aldrig skriver något. Någon dag.

Annonser
Det här inlägget postades i Navelskåderi. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ekorrhjulet

 1. Skolfröken skriver:

  Du har beskrivit min tillvaro till punkt och pricka. Det är så himla jobbigt! Jävla vardagspussel! När är det höstlov egentligen? Eller sommarlov!? Många kramar!

 2. Karin skriver:

  Jag håller med Skolfröken, precis mitt liv just nu… Förutom att lillpojken är nyinskolad på dagis och därför sjuk hela tiden, det underlättar inte stressen direkt. Tur att han kan följa med på ett par lektioner ibland.

 3. Dr. Snuggles skriver:

  Då vet man vad som väntar…

 4. King Lear skriver:

  Håll ut, det blir bättre! Kanske inte mindre att göra, men andra saker som inte är fullt så akuta hela tiden. Fast det där med att läsa kunskapskrav och försöka förstå vad f-n skolverket tänkte på, det har bara blivit värre med åren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s