Det tar tid

Det här med att jobba heltid och ha en man som jobbar heltid och två vilda barn som ska gå på förskola. Det tar ganska mycket tid. Att sen de där vilda barn som ska ha mat och vill titta på Blixten och spela spel och bygga lego och äta banan och sen ska läsas för i arton timmar och slutligen somnar runt klockan åtta-nio. Det tar ganska mycket tid. Att låtsas vara SO-fröken och kunna mycket om välfärdssamhället och ekonomiska kretslopp och transfereringar och Schweiz kantoner. Det tar ganska mycket tid.

Det blir väldigt lite tid över. Väldigt lite tid.

När ska man hinna göra allt man vill göra? Motionera, träffa vänner, pyssla, plocka undan, blogga, titta på tv, gå på bio, gå och fika, shoppa. Sånt tar tid. Men den tiden har jag inte. Bara tid till det där andra.

Livet. Livspusslet. Det tar tid.

Annonser
Det här inlägget postades i Navelskåderi. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det tar tid

  1. grenman skriver:

    usch ja. ibland är jag väldigt sugen på att sälja allt vi har och bara hoppa av allt. köpa en litet hus någonstans där dagarna inte består av hets i olika former. fattar inte heller hur vi ska få ihop det sen när båda ska jobba heltid med ganska oflexibla arbetstider. men vi vill gärna ses snart, när tid finns… kram

  2. Hanna skriver:

    Precis så är det.

  3. Eva skriver:

    Känner igen både dig och grenman. Visst är det så ibland. Det är ett vedervärdigt påhitt med 8 timmars arbetsdag. Förstår inte varför inget parti kämpar hårdare för 6 timmars arbetsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s