De eviga tidsoptimisterna

Varje nyår funderar man alltid ut nya löften och förhoppningar som man inte kommer leva upp till under det nya året. Men jag tycker hösten är minst lik peppig. En nystart där man kan inbilla sig att man kommer börja träna, bädda sängen varje dag och aldrig skrika på barnen mer.

I höst tänker jag att vi antagligen inte kommer sluta vara tidsoptimister, även om det skulle vara praktiskt. I sommar har vi stressat för att hinna i tid till två bröllop, vid ett av dem stod till och med brudparet med mobiler utanför kyrkan och ringde efter oss, och i helgen är det dags för bröllop nummer tre. Undra ifall vi även denna gång kommer springa oss svettiga över kyrkogården samtidigt som klockorna slår?

Även på andra sätt kan tidsoptimismen sätta käppar i hjulet. Som nu när jag inte ligger på landet i en skön kontinentalsäng och myser utan ligger och svettas på en uppblåsbar flotte. Vi ska nämligen köpa nya sängar hem, och eftersom vi är som vi är tänkte vi att det bara var att svänga förbi affären i veckan och sen när nya sängen anlände ( tar väl typ en dag, eller?) tar man bara med den gamla hit. Vi kände oss aningens fåniga når killen i affären sa att det var fem veckors leveranstid på sängskrället. Men strunt samma. Uppblåst gummisäng är ju också väldigt trevligt, och luftigt.

Kanske att det här är hösten när vi slutar vara tidsoptimister ändå? Kanske…

Annonser
Det här inlägget postades i Navelskåderi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till De eviga tidsoptimisterna

  1. Skolfröken skriver:

    Hahaha, detta låter exakt som oss! Förut var jag extremt mycket i tid till allt, Magistern har alltid kommit precis precis i tid. Men nu, fy sjutton. Varje tåg vi ska passa innebär språngmarsch med blodsmak i munnen.
    Och det där med nystarter – jag köpte en app i dag som ska göra att jag kommer i gång med joggandet. From 0 to 5 k in 8 weeks heter den. Är jag inte riktigt klok!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s