Bara tre dagar kvar…

Palten har varit pappaledig med Knytet sen i somras och innan det var jag mammaledig i ett år. Det innebär att vi lever på en lön och en sketen föräldrapenning som är mer eller mindre skitliten varje månad. Ofta går det bra. Men det är inte alltid så roligt.

Den här månaden föll det sig så att Palten bara tog ut lägsta nivå-dagar. Lägsta nivå dagar är inte vatten värda. Men man tar ju ut dem ändå. Såklart. Men ofta brukar vi blanda lite så man inte känner sig fullt så kyrkråtte-fattig. Men inte den här månaden då. Den här månaden blev det bara lägsta nivå. Och det känns.

Så nu har vi nedräkning till på tisdag när barnbidraget kommer och under tiden försöker vi roa oss bäst vi kan. Arbeta lite i trädgården. Jaga efter Knytet som försöker smita, gång på gång. Gå och handla med Kotten och skämmas lite när man inte kan betala med kortet utan måste låna pengar från Kottens födelsedagspengar som han har med sig för att kunna köpa någon poänglös Blixten Mcqueen-leksak. Rensa skafferiet och baka något gott av det man hittar. 20120317-153757.jpg

Om vi hade haft lite mer pengar hade jag kanske orkat rätta lite i helgen. Men jag tänker inte vara urfattig och rätta 42 recensioner. Det tänker jag faktiskt inte göra. Det är för billigt.

Annonser
Det här inlägget postades i Bakat, Knytet, Kotten. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Bara tre dagar kvar…

 1. Agi skriver:

  Gillar din blogg, saknar dig när du inte uppdaterar. Tycker om hur du berättar om jobbet och familjen.
  Agi

 2. Karin skriver:

  Att vara fattig är verkligen så trist! Hela världen blir liksom gråare trots att man egentligen inte lider brist på någonting… Och de där lägsta nivå-dagarna skulle man egentligen kunna vara utan tycker jag, varför finns de egentligen??

  • mrspitepalt skriver:

   Jag har ingen aning. Bra att kunna vara hemma så länge som möjligt, men roligt att kunna leva på den fåniga lilla ”inkomst” man har.

 3. kollijox skriver:

  vill också säga och undra om det där lägsta nivådagarna…som ett hån liksom, men man kan ju vara glad att man har rätt att vara hemma då utan att bli nekad på jobbet, men pengamässigt…ett HÅN som sagt. Kyrkråttefattig är rätt så oskönt. å så vill jag säga, eller bara GAPA, vilka fantastiska blommor på fantastisk tallrik!

  • mrspitepalt skriver:

   UE, serien heter Bellis. Mycket fin och mycket svår att få tag i. Den brukar dyka upp Tradera lite då och då och gå för hutlösa priser.

   • kollijox skriver:

    aha, bellis! dom e ju sköna i verkligheten också…men du kan vara en lyckans ost som har dom året om på porslin:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s