Så går ett jullov i vårt liv och kommer aldrig tillbaka

De där sista veckorna innan lov går man lite på sparlåga. Man räknar och längtar och planerar. Allt ska hinnas med på lovet. Vila upp sig, träffa vänner, aktivera barnen, fixa i hemmet, avnjuta egentid. Men så kommer lovet och vad man får är feber. Och snuva. Öroninflammation.

Vi träffade inte någon. Vi fixade lite i hemmet. Slängde skräp. Skänkte bort annat skräp. Hade överaktiva barn.

Vilade inte. Snarare tvärtom. Hade sjuka barn varav den yngre tyckte det var en bra ide att vakna på natten och inte vilja somna om. Så varannan natt har jag varit vaken och tittat på Drömmarnas trädgård. Inatt ville han verkligen inte somna så vi hann med ett avsnitt med Macka Packa och gänget, sen en film med grisen Benny, en film med spöket Laban och sen efter halva rullen med Nicke Nyfiken slocknade vi. Tror jag.

Varför tar det månader och veckor när man ska försöka börja med nya rutiner? Läggning, potträning, tv-tittande. Men dåliga vanor sätter sig på en sekund. Några få nätter med snuva och feber och helt plötsligt ska ungen upp och titta på SVTplay vareviga natt.

Så även om jag gärna kunde ha haft jullov i några dagar till, om inte annat för att hinna med allt det där trevliga vi inte hann med, så ska det också bli lite skönt att återvända till rutiner och vardag. För det måste väl bli så för barnen också? Visst? Visst? Visst?!

Annonser
Det här inlägget postades i Knytet, Skola. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Så går ett jullov i vårt liv och kommer aldrig tillbaka

 1. kollijox skriver:

  jo men så är det väl?!…rutiner rutiner rutiner…pewh, men i bland är det riktigt skönt att lämna Mackapacka, Ninkenoken och pontepinerna eller vad dom nu heter (alltså ibland undrara jag var dom går på, dom där barnprogramsmakarna) hemma och gå till jobbet…vilken tur att man har ett liksom. God fortsättning på det nya året och rutinerna:)

  • mrspitepalt skriver:

   De kan ju inte vara helt rena de som kommer på alla de där namnen (som du hade väldigt bra koll på 😉 ) Vi hoppas på att rutinerna sitter som en smäck! God fortsättning!

 2. Skolfröken skriver:

  Ja fy sjutton, det hoppas jag verkligen!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s