Friskt Nytt År!

När man var yngre fanns det alltid en massa förväntningar och förhoppningar på nyårsafton. Det skulle bli årets fest och allt var möjligt. Eller i alla fall ville man att det skulle vara så. Men sen slutade det ändå oftast med att man satt fast på någon fullsmockad tunnelbana någonstans när klockan slog tolv och det nya året anlände.

Ända sen vi fick barn har mina förhoppningar gällande nyåret bara sett ut på ett sätt. Hoppas vi är friska på nyår! Och om man tänker på att de här är det fjärde året vi firar nyår som föräldrar och det tredje året som vi firar nyår som föräldrar med sjukdom i huset så har även den förhoppningen visat sig hopplös.

När Kotten var ett halvår firade vi nyår med Paltens systrar i Piteå. Runt sådär en halv elva-elva började både jag och Palten må illa och sen kom vinterkräksjukan som ett nyårsbrev på posten. Året efter skulle vi fira med Bratwurstarna, men några dagar innan nyår åkte Kotten på värsta brakförkylningen vilket resulterade i att vi låg i soffan i en enda stor hög hela nyårsafton. Förra året var vi friska, kors i taket, men blev vinterkräksjuka bara några dagar senare.

I år såg det ljust ut. Palten och grabbarna var ju sjuka innan jul, men sen har det inte varit något mer än den obligatoriska förkylningen. Fast Paltens systers familj blev sjuka dagarna innan vi alla skulle åka hem från Piteå och i natt vaknade Kotten som en liten kamin. 39,7 hela natten och feberpratade om gud vet vad. Så nu vet jag inte om detta kommer bli en nyår som alla andra eller om detta kommer bli årets fest som vi får fira tillsammans med Bratwurstarna och deras vänner, en kväll när allt kan hända, när sjuka barn blir friska och när huset städar sig själv och maten lagar sig själv. Vi får se.

Hoppas ni andra får ett friskt och gott nytt år!

Annonser
Det här inlägget postades i Kotten, Navelskåderi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Friskt Nytt År!

  1. Skolfröken skriver:

    Men var det ok ändå då? Trots sjukan, för visst blev ni inte mirakulöst friska?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s