Ty så säger lagen

Trots att det är jättejobbigt att Knytet är sjuk, framförallt för honom själv förstås, är det ändå lite mysigt att få ligga bredvid honom i sängen tills han somnar. Lukta på hans mjuka hud och klappa på ett litet luddet öra, det har ännu inte blivit stort, är fortfarande bebis. När man är sjuk är det andra regler som gäller. Då behöver man inte somna själv i egen säng, som han faktiskt är duktig på. Då får mamman ligga bredvid och mysa. Så säger lagen.

Och trots att det är ganska jobbigt att ha möblerat om i hela huset för att renovera vardagsrummet, och extra jobbigt att den nya långa kabeln inte verkar fungera så vi inte kan titta på TV, är det ganska mysigt att sitta i soffan med Kotten som ligger nerbäddad och lyssnar på Bamse i Trollskogen på ljudbok och vill hålla handen och klappa mig på kinden och säga att jag är fin. Tillslut somnar han och ligger så stilla, så stilla med sina små knotiga pojkarmar spretande åt alla håll och bröstkorgen som sakta rör sig upp och ner över hans andetag. Då får mamman sitta bredvid och internetta och klappa lite på mjuk, lite mindre luden men fortarande babylen kind. Så säger lagen.

Och trots att det är ganska jobbigt att jag spenderat två timmar åt att baka inför morgondagens fika på jobbet som dels kostade multum, eftersom Leila alltid ska stoppa i så himla mycket ingredienser i sina recept, och dels ger upphov till en viss del ångest, i och med att det innebär att cirkus femtio lärare ska äta något jag bakat, och tänk om det är äckligt eller någon hittar ett hårstrå eller glömmer bort att de är allergiska mot jordnötter trots att hela kakskrället är strösslad med dem och får en allergisk chock så någon måste hugga dem i bröstet med en stor spruta precis som i Pulp Fiction, är det ganska trevligt att jag nog måste provsmaka en eller två eller arton bitar av världens godast kaka.
För den som bakat kakan måste ju provsmaka. För att kolla att den inte är äcklig eller innehåller hårstrån utan bara jordnötter. Så säger lagen.

20111011-215044.jpg

Annonser
Det här inlägget postades i Bakat, Knytet, Kotten. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ty så säger lagen

  1. pippilotta skriver:

    ja…sannerligen, så säger den….lagen!

  2. Barbasyster skriver:

    Lagen måste man följa.

  3. Hanna F skriver:

    Den lagen gillar jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s