Fyrfaldigt

I torsdag firade Palten och jag fyraårig bröllopsdag och självklart var vi därför tvungna att fira fyrfaldigt. Passionsfruktsbakelse på Vetekatten och sen trerätters hemma. Chevré Chaud, musslor med roquefortost och praliner. Smaskens!

Tänk vad livet kan förändras på bara några år. För fyra år sedan var det bara jag och Palten. Visst fanns Kotten och Knytet i våra tankar. Kanske inte just dem, så bra visste vi ju förstås inte att det kunde bli. Men barn fanns där. Nu har fyra år gått och nu är vi fyra. Lite kantstötta på vägen, men rätt nöjda ändå. Oftast.

För fyra år sedan fanns pappa också. Innan all sjukdom någonsin kom med i bilden. Han var rätt anti innan bröllopet minns jag. Inte helt olikt honom. Han tyckte det var lite onödigt att bjuda så många och ha det så stort. Så sa han i alla fall. Men sån var han. Sa hellre det som var dåligt och fel än tvärtom.

Men så dagen innan bröllopet. Jag satt och gjorde blomarrangemang ute i trädgården, utom synhål för middagsbordet. Pappa och Paltens pappa var nog båda lite dragna och pappa berättade för Paltens pappa om hur bra vi ordnat allt, att vi gjort allt själva. ”Det är ju välplanerat! Det har de gjort bra, ungdomarna, det måste man säga!”  Det var riktiga lovord att komma från honom, och jag satt bakom min buske och blev lite rörd.

Fyra år är en ganska kort tid egentligen. Men ack så innehållsrik. En fin dag var det i alla fall. Både då för fyra år sedan och nu i torsdags. Det enda som hade fulländat den hade varit om pappa kunnat ringa och surat och sagt ”hörrö du,  va ska ni fira för, det är väl onödigt! Ta och häng upp gardiner i sovrummet istället! Det har ju gått flera månader nu!” Det hade varit toppen.

Annonser
Det här inlägget postades i Guldkornen, Palten, Pappa. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fyrfaldigt

 1. pippilotta skriver:

  Grattis till er båda och alla fyra, vilken meny! …och nog sitter han där på ett moln, din pappa och säger att, hörrö du…osv. och sen tänk om man fick smaka 🙂

 2. Hanna skriver:

  Grattis till ert 4-årsjubileum!

 3. grenman skriver:

  grattis!
  ett av mina starkaste minnen från ert bröllop är från bröllopsfesten där din pappa kommer fram och lovordar hela bröllopet och tycker att allt är helt fantastiskt. Sen säger han att om jag och herr grenman gifter oss måste han få komma för det är så otroligt roligt.
  kram

 4. Skolfröken skriver:

  Låter som ni hade en mysig dag! Tror säkert han höll koll på er under dagen och beklagade sig lite:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s